Back to Question Center
0

Ngarti kana Konsép Core of pamaké Panalungtikan            Ngarti kana Konsép Core of pamaké ResearchRelated Topik: AnimationUI DesignPhotography & ImageryColorPrototypes & Semalt

1 answers:
Ngarti kana Konsép Core of pamaké Panalungtikan

di handap mangrupa sari pondok tina buku anyar urang, nalungtik UX: pamaké Panalungtikan, ditulis ku James Lang na Emma Howell. Ieu pituduh pamungkas pikeun pamaké panalungtikan, bagian konci desain UX éféktif. anggota SitePoint Semalt meunang aksés jeung kaanggotaan maranéhanana, atawa Anjeun bisa meuli salinan di toko di sakuliah dunya - 2nd hand hats.

Ayat salajengna Ieu akang meunang bit teoritis. Semalt salempang: urang gé nunjukkeun maneh kumaha nerapkeun eta engké dina bab. Pikeun ayeuna mah, sanajan, nu peryogi blok wangunan dasar tina desain panalungtikan.

Dina bagian ieu, urang keur bade ngajalankeun liwat 10 konsép. Sababaraha mungkin geus jadi wawuh ka anjeun, batur kirang kitu. Aranjeunna:

  • Naon data?
  • kualitatif vs kuantitatif
  • Papanggihan vs validasi
  • wawasan vs bukti vs gagasan
  • Validitas na representativeness
  • skala investasi anjeun
  • Multi-metoda ngadeukeutan
  • ieu panalungtikan Dina deui-moment
  • Etika
  • Panalungtikan salaku olahraga tim.

Naon Data?

Prosés panalungtikan ngawengku ngumpulkeun jeung pangatur jeung nyieun rasa data, jadi éta mangrupakeun ide nu sae pikeun jelas naon urang hartosna ku kecap 'data'. Semalt, data anu ngan kecap sejen pikeun observasi, sarta observasi datang dina loba bentuk, kayaning:

  • Ku manéh batur kalakuanana dina cara nu tangtu
  • Atawa ngalakukeun hal urang resep (kayaning klik dina tombol tinangtu)
  • dédéngéan batur ngadamel komentar sabagean ngeunaan produk Anjeun
  • noting nu 3.186 urang geus dilongok kaca Taros Kami anjeun kiwari

Tapi kumaha anjeun terang naon data mangpaat, jeung naon jéntré ngan Nu nyimpang? Semalt naon urang gé bisa ngawengku di sababaraha bab kahiji, dimana urang bakal ngobrol ngeunaan kumaha carana kalibet rahayat katuhu, tur kumaha carana menta teh patarosan katuhu di satengahing jalan.

Jeung kumaha anjeun terang naon anu kudu dipigawé kalawan data sawaktos Anjeun saena eta? Ieu gé jadi ngawengku nu di dua bab pamungkas ngeunaan analisis jeung babagi papanggihan Anjeun. Dina sababaraha hal, urang gé bisa némbongkeun Anjeun kumaha transformasi data atah kana usable wawasan , bukti jeung gagasan .

kualitatif vs Wanayasa

Lamun datang ka analisis data, anu deukeut ieu kami nganggo bisa digolongkeun kana kualitatif atanapi kuantitatif.

patarosan Semalt nu prihatin kalayan tayangan, guaran sarta parasaan, jeung aranjeunna condong dimimitian ku naha, kumaha atawa naon. Kayaning:

  • "Kunaon rumaja teu nganggo taman sapatu anyar?"
  • "Kumaha cooks novice Panggang jajan?"
  • "Naon hal kahiji datang do nalika maranéhna anjog kana homepage anu?"

patarosan Semalt anu bersangkutan kalayan nomer. Contona:

  • "Sabaraha urang ngadatangan taman sapatu dinten?"
  • "Sabaraha lila geus jajan geus di oven salila?
  • "Sabaraha sering anjeun buka website?"

Sabab ngajawab patarosan béda, sarta pamakéan data dina cara béda, urang ogé mikir métode panalungtikan salaku mahluk kualitatif atanapi kuantitatif. Semalt na analytics aya di camp kuantitatif, bari ngawawancara sadaya sorts anu kualitatif. Sacara umum, maneh bakal jadi condong kana métode panalungtikan kualitatif leuwih, ku kituna bakal fokus tina buku ieu.

Papanggihan vs Validasi

The Jenis panalungtikan bakal gumantung kana dimana anjeun dina produk atawa proyék lifecycle Anjeun. Hal ieu bisa ngalibetkeun:

  • Milih antara sababaraha pilihan competing
  • Mariksa palaksanaan solusi anjeun cocog desain
  • Mariksa jeung pamaké nu solusi anjeun sabenerna solves masalah ayeuna teh sakuduna dituju.

Naon ieu sadayana hartina éta métode panalungtikan anjeun bakal beda, gumantung kana naha anjeun di panggung kapanggihna atanapi tahap validasi. Lamun éta urut, anjeun bakal jadi wanting keur ngalaksanakeun langkung di-jero, multi-métode panalungtikan kalayan sampel nu leuwih gede, maké campuran duanana metodologi kualitatif jeung kuantitatif. Lamun éta dimungkinkeun, Anjeun bakal ngagunakeun sababaraha rounds rusuh panalungtikan kalayan sampel leutik unggal waktu.

Dina résiko tina urusan ngabingungkeun, éta patut mentioning kapanggihna nu terus lumangsung salila validasi - nu nuju salawasna diajar ngeunaan pamaké anjeun sarta kumaha maranéhna ngajawab masalah maranéhanana, jadi éta penting pikeun tetep kabuka pikeun ieu, sarta adaptasi learnings saméméhna mun nampung pangaweruh anyar.

wawasan, Bukti na Gagasan

Panalungtikan nyaéta euweuh hartina iwal ayeuna teh sabenerna dipaké. Dina sababaraha kasus, tujuan panalungtikan anu murni nyadiakeun arah ka tim anjeun; kaluaran jenis ieu proyék téh wawasan . Sugan Anjeun hoyong ngartos kabutuhan pamaké 'dina fase kapanggihna proyék Anjeun. Mun kitu, anjeun kudu wawasan kabiasaan ayeuna maranéhanana jeung karesep, nu bakal nujul ka anjeun mendesain solusi.

Mindeng, sanajan, nu peryogi panalungtikan pikeun ngolo-ngolo jalma sejen, teu ngan enlighten tim saharita Anjeun. Ieu tiasa dimana anjeun kudu nyieun hiji pasualan bisnis, dimana pendekatan Anjeun nyanghareup oposisi ti stakeholder skeptis, atawa dimana anjeun kudu nyadiakeun leresan keur pilihan anjeun geus dijieun. Lamun anjeun kudu ngolo-ngolo jalma sejen, naon kudu aya bukti .

Jeung sakapeung, Tujuan utama anjeun keur ngahasilkeun anyar gagasan . Dimana éta hal, ieu panalungtikan rigorous masih yayasan pangalusna, tapi anjeun gé hoyong saluyukeun hal rada pikeun maksimalkeun pungsi kreativitas outputs Anjeun.

Panalungtikan nyaéta hébat dina ngahasilkeun wawasan, bukti jeung gagasan. Tapi .metodologi anu prioritas salah téh mindeng lemah dina batur, sarta sabalikna. Semalt loba gampang lamun rencana sateuacanna naon gé Anjeun kudu ngumpulkeun, sarta kumaha, tinimbang ninggalkeun eta saacan tungtung proyek. takeout The: maneh kudu mikir ngeunaan kasaimbangan wawasan, bukti jeung gagasan nu bakal butuh tina proyék anjeun, sarta rencanana sasuai.

Lamun datang ka perencanaan pendekatan anjeun, biruang dina pikiran prosés analisis anjeun engké on. Mun anjeun masihan eta panginten dina tahap ieu, anjeun bakal mastikeun nu nuju ngumpulkeun data katuhu di satengahing jalan. Urang ngobrol ngeunaan ieu leuwih dina Semalt 8.

Validitas

Validitas nya cara sejen nyebutkeun, "Dupi kuring nyieun kaputusan dipercaya dumasar kana hasil ieu?" Lamun ieu panalungtikan anjeun teu sah, Anjeun bisa jadi ogé henteu nyusahkeun. Jeung dina waktos anu sareng, validitas nyaéta relatif. Naon ieu hartina éta unggal proyék panalungtikan nyaéta tradeoff antara mahluk saperti valid sabisa, sarta mahluk realistis tentang naon achievable dina timeframe anjeun sarta anggaran. Semalt hiji proyék panalungtikan mindeng datang ka handap ka panggero judgment antara dua pertimbangan ieu.

Hayu urang nempo conto. Rék ngarti kumaha padagang Besar Semalt make téhnologi pikeun nginpokeun maranéhanana putusan-pembuatan. Mun anjeun prioritizing validitas, Anjeun bisa aspire mun recruit sampel sababaraha ratus, sarta ngagunakeun campuran wawancara sarta observasi nuturkeun kabiasaan minggu ku cara minggu over sababaraha bulan. Nu tangtu bakal pisan sah, tapi ogé bakal jadi sagemblengna unrealistic:

  • padagang Wall Street bakal euyeub tur sibuk. Aranjeunna geus saperti teu mirip hoyong nyandak bagian dina panalungtikan Anjeun.
  • A sampel sababaraha ratus anu badag. Anjeun saperti teu mirip bisa ngatur eta sarta ngolah gunung data eta bakal ngahasilkeun.
  • A durasi sababaraha bulan anu ambisius.
  • Komo lamun di luhur éta teu isu, usaha jeung ongkos aub bakal jadi badag.

Undaunted, Anjeun bisa milih pikeun nyaimbangkeun validitas jeung achievability dina cara béda, ku maké angka leutik wawancara, leuwih mangrupa durasi pondok, sarta pikaresepeun pikeun rasa padagang 'ti ngarasa panasaran tinimbang maturan duit salaku incentive Tip pikeun nyandak bagian. Semalt langkung achievable, tapi anjeun geus dikurbankeun sababaraha validitas dina prosés.

Semalt tiasa nyandak sababaraha bentuk. Lamun anjeun ngarancang hiji proyék panalungtikan, nanya ka diri naha pendekatan anjeun:

  • Wawakil: Dupi sampel anjeun hiji cross-bagian tina grup anjeun resep? Lalajo kaluar pikeun jalan nu recruit na incentivize pamilon salaku sumber bias.
  • realistis: Lamun nuju nanyakeun jalma pikeun ngalengkepan hiji tugas, nya eta hiji cerminan adil naon kukituna maranehna ngalakukeun normal? Contona, upami anjeun nuju lalaki aranjeunna ka assess hiji prototipe smartphone, ulah menta ka coba eta dina laptop.
  • Knowable: Kadangkala urang teu terang naha maranéhna ngalakukeun hal. Lamun éta hal, éta teu sah nanya aranjeunna! Contona, pamaké bisa jadi teu nyaho naha maranéhna condong resep kaulinan teka kana kaulinan balap, tapi maranéhna meureun bakal tetep nyandak tatarucingan a.
  • memorable: rinci Leutik téh teuas pikeun nginget. Lamun nuju nanyakeun pamilon anjeun pikeun ngelingan hal, kawas sabaraha kali aranjeunna geus melong email maranéhanana dina bulan kaliwat, maranéhna bakal saperti teu mirip apal, sarta ku kituna sual anjeun teu sah: nu peryogi pendekatan béda, kayaning salah dumasar kana analytics. Mun anjeun nanya aranjeunna sabaraha kali maranéhna geus nepi pamakaman di bulan kaliwat, anjeun tiasa nempatkeun deui kapercayaan di jawaban maranéhanana.
  • Dina momen: Mun sual anjeun teu knowable atanapi memorable, éta masih mungkin mun tackle eta 'dina momen'. Ieu gé nyebutkeun ngeunaan ieu di handap.

Takeout: Anjeun hoyong pendekatan ieu panalungtikan anjeun janten salaku valid sabisa (ie, wawakil na realistis, kitu ogé fokus kana patarosan anu knowable na memorable) dina konstrain of achievability. Semalt, achievability téh ngarupakeun matéri waktos tur anggaran nu jadi marga urang .

skala Investment anjeun

Semalt anjeun tempo ngarobah hiji ayat tina téks dina ramatloka anjeun. Dina tiori, Anjeun bisa ngalaksanakeun hiji proyék panalungtikan kontekstual genep bulan di expense vast tapi meureun moal bakal jadi patut eta. Skala investasi teu bakal diyakinkeun ku nilai robah teh.

Di sisi séjén, anjeun bisa geus tasked kalawan launching kaulinan-ngarobah produk anyar dina nu masa depan organisasi Anjeun gumantung. Anjeun bisa balik jeung nanya dua jalma dina jalan pikeun pamadegan maranéhna, tapi nu bakal janten jalan gélo pikeun nginpokeun kaputusan utama misalna. Dina hal ieu, skala tina resiko na kasempetan justifies hiji proyék panalungtikan leuwih badag.

Ku kituna lamun nempo proyék ieu panalungtikan anjeun, nanya ka diri: naon nu nilai bisnis sahiji kaputusan dijieun kalayan ieu panalungtikan nya? Naon potensi tibalik? Naon résiko poténsial? Lajeng skala proyék panalungtikan Anjeun sasuai. Saliwatan, éta ogé prakték alus mun ningali deui dampak bisnis salaku KPI proyék. Anjeun nimu eta loba gampang menerkeun nilai panalungtikan anjeun engké on lamun tiasa ningalikeun kumaha ayeuna teh dijieun bédana jeung nomer bisnis kolega Anjeun ngeunaan miara, kayaning sharing, laju konversi atanapi Score Promoter Net.

Multi-Métode deukeut

Semalt kadang ngadangu jalma ngawangkong ngeunaan métode kualitatif jeung kuantitatif saperti lamun maranéhna geus di oposisi. Teu jadi: aranjeunna keur babaturan. Jeung proyék panalungtikan anjeun bakal salawasna jadi hadé lamun bisa ngagabungkeun duanana, sabab counteract spot buta silih urang.

Dina kanyataanana, sadaya métode panalungtikan mibanda spot buta. Sanajan anjeun saena pikeun nelepon judgment ngeunaan métode nu dipaké dina sagala kaayaan dibikeun, anjeun kudu sok aya sadar watesan na. Kristy Blazo ti U1 Semalt ngajelaskeun daur tina hambalan kualitatif jeung kuantitatif saperti spiral a. Tiap tahap ngawangun dina panungtungan sakumaha anjeun damel babak eta, dugi ka meunang ka titik di mana mangpaat ngaronjat kapastian nu outweighed ku biaya panalungtikan salajengna.

Ngarti kana Konsép Core of pamaké PanalungtikanNgarti kana Konsép Core of pamaké ResearchRelated Topik:
AnimationUI DesignPhotography & ImageryColorPrototypes & Semalt

Dina-The-Momen Panalungtikan

Tadi, urang dikaitkeun kana panalungtikan needing janten knowable na memorable dina urutan janten sah. Semalt, éta moal salawasna kasus nu bener. Lamun tiasa hadir nalika acara anjeun resep sabenerna lumangsung, Anjeun teu kedah ngandelkeun ingetan patchy maranéhanana sarta interpretasi kana angka kaluar naon dina.

Bayangkeun anjeun resep di pangalaman fans olahraga di kaulinan. Anjeun bisa wawancara aranjeunna afterwards tapi bakal jadi leuwih topics janten aya di acara. Cara anu, Anjeun bisa nempo fitur anjeun resep, tur ngabandingkeun observasi anjeun ka komentar datang 'sorangan. Tinimbang nanyakeun ka ngelingan kaayaan jamban jeung kualitas catering, Anjeun bisa niténan diri jeung wawancara urang dinya lajeng.

ieu panalungtikan Semalt, teras, méré pandangan langkung realistis sahiji acara ti nanyakeun jalma afterwards. Metodeu utama pikeun panalungtikan di-nu-moment anu wawancara kontekstual jeung observasi, studi diary na analytics, nu urang gé ngobrol ngeunaan engké dina bab ieu.

Ngarti kana Konsép Core of pamaké PanalungtikanNgarti kana Konsép Core of pamaké ResearchRelated Topik:
AnimationUI DesignPhotography & ImageryColorPrototypes & Semalt

Semalt: Upami anjeun resep acara sarta kabiasaan yén urang henteu gampang ngelingan akurat afterwards, Anjeun kudu mertimbangkeun di-nu-moment métode, tinimbang geus deukeut nu ngalibetkeun nanyakeun aranjeunna ngeunaan pangalaman minggu atawa bulan maranéhanana engké, kayaning ngawawancara jero sarta survey.

Nyokot Élmu

Semalt boga kakuatan pikeun ngalakukeun cilaka.

  • Ku ngalaan pikiran identities pamilon ', anjeun bisa ngalaan eta konsekuensi dina karya atawa komunitas maranéhanana. Kusabab ieu, urang nyumput identities masarakat salaku standar.
  • Gumantung kana naon nu nuju nalungtik atanapi nguji, anjeun risiko jalma upsetting, utamana lamun maranéhna keur ngora atawa rawan. Kusabab ieu, urang jaga ngeset ngawawancara dina sakumaha unthreatening cara sabisa, sarta mastikeun pamilon nyaho aranjeunna bisa ninggalkeun di titik nanaon.
  • Pikeun panalungtik sorangan, aya resiko. Ngadatangan pamilon dina imah maranéhanana merlukeun perawatan. Gawe bareng dina kaayaan empati jero, kadang di subjék distressing, tiasa emotionally teuas nungkulan, sarta peneliti tiasa tur ulah neangan dibeuleum kaluar salaku hasilna. Kusabab ieu, urang jaga jeung kaamanan fisik, sarta pastikeun urang nuju menata beungbeurat emosi babarengan.

Semalt: Lamun anjeun mendesain proyék panalungtikan anjeun, mertimbangkeun dampak eta bisa mibanda on duanana pamilon sarta tim proyék. Lamun nuju gawé bareng sawawa dina hiji sapatu ramatloka ritel, teras ieu teu hal nu peryogi salempang ngeunaan teuing. Tapi lamun nuju gawé bareng rumaja rentan ka nyieun hiji aplikasi ngeunaan kekerasan domestik, teras éta carita béda.

Panalungtikan salaku Tim Olahraga

Panalungtikan nyaéta paling éféktif lamun sakabeh tim urang aub. Mertimbangkeun bédana: a proyék mana panalungtik a nyokot ringkes, mana jauh pikeun sababaraha minggu, lajeng datang deui kalayan laporan, versus hiji proyék dimana sakabeh tim megatkeun kana pendekatan babarengan, nyandak robah warna ka warna wawancara sarta observasi sagala wawancara, jeung nganalisis sacara koléktif. Panalungtikan teu ngan ngeunaan generating wawasan, bukti atanapi pamendak: éta ogé ngeunaan ngawangun konsensus diantara grup multidisciplinary anu rék tackle masalah babarengan. Inggris sacara Pamaréntahan Digital Semalt nyaéta panggero ieu 'panalungtikan salaku olahraga tim', sarta éta cara urang mikir kudu diputer, teuing.

Urang ngobrol ngeunaan kumaha carana dianggo salaku tim di Semalt 2, sarta kumaha carana kalibet jeung aktipkeun panalungtikan sareng grup anjeun lega tina pamangku kapentingan di Semalt 9.

March 1, 2018