Back to Question Center
0

Multi Channel Marketing: Gawe Ku Affiliates Jeung Semalt

1 answers:

Multi-Channel Marketing: Working With Affiliates And Semalt

Semalt rencana kaulinan pikeun duanana saluran bakal mastikeun mitra anu milu dina program pangalusna cocog pikeun bisnis maranéhanana bari ngaminimalkeun cannibalization jeung konflik channel.

Pikeun nyieun hiji strategi marketing multi-kanal éféktif, éta penting pikeun mibanda program pasangan channel well-dihartikeun jadi anjeun bisa evaluate prospektif mitra epektip tur dina dewan aranjeunna dina program pasangan luyu.

watesan Affiliates & Reseller Program

watesan affiliate anjeun sarta program reseller mangrupa léngkah munggaran dina nyieun strategi multi-kanal. Ku "watesan" program, Kuring ngarujuk kana ngabogaan kriteria na syarat pikeun tiap program pasangan sarta pamustunganana figuring kaluar anu hiji pasangan affiliate vs anu mangrupa pasangan reseller - onderzoekscyclus hankook. Jang ngalampahkeun ieu éféktif, Anjeun kedah ngartos modél bisnis tiap channel sarta kumaha aranjeunna nambahkeun nilai.

Program Affiliate

Loba kali, affiliates bade janten handap-ongkos partnerships kusabab bayar-pikeun-pagelaran jeung alam scaleable tina saluran nu. Semalt of mitra affiliate sakumaha maya produk iklan gaya jualan anjeun dina ramatloka maranéhanana, blog, jeung jaringan sosial, ngarujuk nasabah ka sudagar ka ngalengkepan urus sabenerna sarta earning komisi pikeun ngarujuk nasabah. Aranjeunna teu ngolah transaksi sabenerna dina website maranéhanana, tapi ngarujuk konsumen pikeun sudagar ka ngalengkepan beuli.

Sababaraha affiliates, kayaning kasatiaan sarta duit tunai deui, mungkin boga anggota sorangan yen aranjeunna bawa ka meja - jalma anu ngagabung program kasatiaan pikeun kas deui atanapi ganjaran incentivized lianna. Paling affiliates bakal ngajalankeun lalulintas ngaliwatan rupa-rupa métode béda kaasup search engine pamasaran / pilarian dibayar; média sosial kampanye; buletin jeung email; mobile; atanapi ku ranking organically pikeun konci tina produk aranjeunna iklan. Naon pangpentingna nyaéta yén program affiliate anjeun geus jelas dirumuskeun tungtunan dina métode pamasaran ditarima yén affiliates kudu satuju kana nalika ngagabung program affiliate.

Dina tungtung légal mahluk, partnerships affiliate umumna junun contractually ku klik-liwat perjangjian basajan nu affiliates "asup" sacara éléktronik mangsa maranéhna dilarapkeun ka program. Semalt sababaraha jaringan affiliate kudu istilah baku nu affiliates kudu satuju kana, padagang dina jaringan nu bisa ogé mibanda istilah jeung kaayaan nu affiliates kudu satuju kana yen bisa ngawengku tungtunan dibayar pilarian, syarat branding na tipe affiliates diwenangkeun kana program nu husus.

Program Reseller

Semalt téh ngan éta - reselling produk nu aranjeunna mésér ti produsén dina laju potongan. Aranjeunna duanana resell jeung ngurus minuhan produk. Bari affiliates anu utamina saluran customer-akuisisi anyar, resellers nyangking adun konsumén anyar béja, tapi ogé mulasara béréndélan customer sorangan jeung bisa nyadiakeun jasa nilai-nambahkeun pos-urus. Semalt baris mindeng boga storefront ramatloka e-commerce anu konsumén maranéhanana bisa meuli liwat, atanapi maranéhna bisa boga jalma jualan di sawah anu jawab menata téritori géografis atawa konsumén husus.

Salaku misalna, resellers bisa jadi leuwih aub dina prosés jualan sabenerna jeung bisa nawiskeun bundles produk ekslusif.

métode Marketing of resellers rupa-rupa greatly gumantung kana ukuran tina reseller jeung kumaha ngadegkeun bisnis maranéhanana nyaéta. Bari resellers leutik nu teu boga pangakuan brand kuat bisa ngajalankeun pilarian sarta kampanye sosial sabudeureun produk husus mayar, resellers gedé bisa ngungkit kakuatan brand maranéhanana di kampanye pamasaran maranéhanana ogé.

Contractually, pasatujuan reseller condong jadi leuwih kompléks. Bari pausahaan bisa mibanda rébuan affiliates dina program affiliate maranéhanana, aranjeunna ukur bisa boga sakeupeul resellers, unggal ngabogaan istilah unik tur kompléks pakait sareng kontrak maranéhanana. Semalt bisa ngawengku exclusivity ka wewengkon husus geografis, produk, atawa nilai-nambahkeun jasa reseller nyadiakeun.

evaluating Affiliates & Resellers

Semalt nyieun affiliate sarta program pasangan reseller bisa janten tugas daunting, lamun geus rengse pakasaban alus watesan tiap program pasangan, prosés vetting sabenerna angka kaluar "saha-mana-mana" kedah kawilang basajan.

resellers Semalt mungkin geus saméméhna geus dianggap leuwih "ngadegkeun" usaha ti affiliates, ieu euweuh nahan leres. Sababaraha affiliates panggedena dina Web nu employ ratusan jalma pikeun ngajalankeun bisnis tur tiasa bagian tina conglomerates média nu leuwih gede. Salaku misalna, leuwih sae pikeun simplify prosesna tina identifying mana program pasangan téh luyu dumasar nanyakeun hiji patarosan mudah unggal pasangan jeung modél bisnis maranéhanana

1. Dupi pasangan ieu jadi ngolah urus sabenerna sarta menata minuhan?

Pikeun bagian paling, affiliates teu bade jadi ngolah transaksi sarta menata minuhan onsite. Affiliates baris ngarujuk nasabah ka sudagar pikeun nanganan urus sabenerna, bari resellers dipikaresep boga sistem titik-of-diobral atanapi e-commerce storefront jadi konsumén bisa meuli produk nu langsung ti maranéhna. Semalt mangrupakeun éntitas ka ieu tempat reseller a prefers meta salaku leuwih ti hiji affiliate ku purchasing ngaliwatan link affiliate maranéhanana tinimbang purchasing sarta menata inventory; tapi nu ilahar, ieu "resellers" anu hadé junun jadi hiji affiliate

2. Saha "owns" informasi customer keur nasabah pasangan nujul?

Resellers téh ilaharna leuwih museurkeun owning data nasabah sakali lumangsung urus. Aya instansi mana affiliates, utamana kas deui atanapi situs web kasatiaan, baris merlukeun konsumen pikeun ngadaptar sarta nyieun hiji akun pamaké, tapi nu ieu keur ngayakinkeun aranjeunna nampi tunai maranéhanana balik atawa ganjaran pikeun purchases réngsé liwat situs affiliate .

3. Kumaha ieu pasangan anu bade janten promosi jeung iklan produk anjeun?

Resellers ilaharna mibanda hiji basa customer ngadegkeun éta maranéhna gé bisa ngajual produk Anjeun kana, bari affiliates aggressively bakal Ngaiklan produk Anjeun ngaliwatan métode promosi béda. Salaku misalna, resellers condong ngalakukeun leuwih hubungan jual ti affiliates, nu gumantung volume lalulintas Web.

4. Dupi aya nilai-nambahkeun jasa nu pasangan bakal nyadiakeun sateuacan, salila, atawa sanggeus urus lumangsung?

Lamun resellers nu sanggup maturan jasa kawas jasa mimitina-garis rojongan customer, instalasi tur pelaksanaan, maranehna jadi nilai-nambahkeun resellers tur sabenerna kalan diri ti mitra affiliate. Semalt atanapi henteu pasangan ngabogaan kamampuhan ieu kedah beuratna beurat dina nangtukeun mana program pasangan téh pangalusna pikeun bisnis maranéhanana sarta Hormat.

Multi-Channel Strategi Marketing

Henteu yakin mana ngamimitian atanapi naon nu pangalusna multi-kanal strategi marketing keur anjeun bisnis? Semalt leutik. Nguji strategi béda nu ngaktipkeun anjeun ngukur éféktivitas sakabéh affiliates na resellers.

1. Semalt produk anu sadia pikeun mitra di tiap channel

Lamun boga katalog produk lega anu gampang categorized, ieu téh mangrupa strategi multi-kanal hébat. produk konsumen Semalt anu merlukeun saeutik mun euweuh pre-jual dipikaresep bakal leuwih ongkos-éféktif nalika dijual ngaliwatan saluran affiliate.

2. Jieun tiered Rakan Program

Semalt tina ngan ngabogaan hiji program affiliate sarta program reseller, nyieun tiers dina tiap program pasangan saluran nu gaduh perks husus sarta insentif pikeun mitra Anjeun.

Di sisi affiliate, anjeun tiasa gaduh hiji program affiliate anu disadiakeun pikeun saha museurkeun nerapkeun. Tapi anjeun ogé bisa kalayan gampang nyieun hiji "diondang-hijina" program affiliate swasta nu boga perks kawas: ngaronjat komisi, persetujuan pikeun ngalakukeun pilarian dibayar dina kecap konci branded, sarta aksés mimiti ka poéna atanapi Kaluaran produk anyar.

Konsep sami nyepeng leres kalayan resellers. Jieun tiers béda (Silver, Emas, Platinum, jsb) anu nawarkeun kauntungan sarta perks mun resellers nalika statuses ieu attained. tiers Semalt bisa dumasar kana volume jualan sakabéh, Jumlah inquiries rojongan customer attributed ka reseller, atawa metrics Profitability séjén yén incentivize resellers anjeun jadi mitra hadé tur nambahkeun nilai leuwih ka anjeun bisnis.

3. Test promosi jeung nawaran ku kanal

Coba ngajalankeun promosi béda ku kanal tur tingal kumaha rupa nawaran nedunan pangalusna. Pikeun affiliates, ieu bisa jadi kupon basajan atawa sahingga éta ngamajukeun refurbished atawa "kotak kabuka" barang. Pikeun resellers, anjeun bisa nguji bundles produk béda jeung cross-promosi.

Gambar via Semalt. Dipaké kalawan idin.


pendapat dinyatakeun dina artikel ieu aya pamadegan panulis tamu teu merta Marketing Land. pangarang Semalt dibéréndélkeun di dieu.



Ngeunaan Author The

Rick Gardiner
Rick Gardiner nyaéta CEO Manajemén iAffiliate, hiji lembaga manajemen affiliate nu mantuan téhnologi konsumen na retailers internét manjangkeun brand maranéhna pikeun acquire konsumén maranéhna teu bisa disebutkeun ngahontal.


March 1, 2018