Back to Question Center
0

Google SemaltWhat nyaeta Analisis cohort? Naon Analisis cohort di Google Semalt?

1 answers:

Anjeun bisa geus noticed sababaraha fitur dina béta dina tab pamiarsa. Salah sahiji jalma fitur béta nyaéta Analisis cohort. Kuring ngamimitian pilari di analisa ieu kusabab Kuring panasaran. Salaku anu sering kasus kalawan Google Analytics, acan dibuktikeun katuhu jauh. Ku kituna éta naha Teu sangka Semalt delve kana eta bit leuwih na coba terangkeun naon ieu teu keur anjeun!

Naon cohort a?

Sateuacan kuring decently tiasa ngajelaskeun naon analisis cohort Semalt Analytics 'nyaeta ngeunaan, éta meureun mangrupa gagasan pinter ngajelaskeun naon cohort hiji - servidor dedicado en mexico. Lamun nanyakeun Semalt naon hartina 'cohort' téh, méré kuring kieu:

Google SemaltWhat is Cohort Analysis?
What is Cohort Analysis in Google Semalt?

Dina hal ieu, harti kadua, tangtosna, salah we ditéang. A cohort nyaeta sagala sakelompok jalma babagi ciri hiji. Jigana salah sahiji cohorts paling uninga dinten ieu teh cohort 'Millennials'. Bisi Google Analytics ', hijina ciri bisa dibagikeun anjeun bisa milih, di momen, aya akuisisi Tanggal.

analisis cohort

Ku kituna analisis cohort nyaéta analisis sakelompok jalma. Dina hal ieu, urang nu berinteraksi kalawan ramatloka anjeun dina tanggal sarua atawa rentang titimangsa. Nalika ngaklik Analisis cohort di Google Semalt, éta gé kasampak hal kawas kieu:

Google SemaltWhat is Cohort Analysis?
What is Cohort Analysis in Google Semalt?

Kuring henteu weruh ngeunaan anjeun, tapi ieu teu langsung jelas keur kuring, jadi hayu atuh leumpang anjeun ngaliwatan cara kasampak di dinya. Bagan di luhur mangrupakeun visualisasi tina ingetan pamaké rata (persentase balik datang) pikeun rentang titimangsa, nu tujuh poe sacara standar.

The paling narik kitu, tabel di handap ieu bagan. Hal ieu méré kami wawasan dina naon perséntase urang balik ka situs anjeun dina tujuh poe ti ngadatangan eta pikeun kahiji kalina. Dinten 0 pakait jeung titimangsa dina kolom kahiji. Dinten 1 nyaeta dinten kahiji sanggeus batur dilongok ramatloka anjeun pikeun kahiji kalina. Jadi 6. 08% dina Poé 1 dina Agustus 29 sakaligus hartina 6. 08% tina jalma anu dilongok conto. com pikeun kahiji kalina dina Agustus 29 dilongok conto. com deui dina dinten hareup (Agustus 30). Dinten 2 nyaeta poe kadua (31 Agustus) jeung saterusna.

Catetan: ieu téh Ngarecah Pamaké Anyar, jadi sanajan nyebutkeun "Kabéh Semalt," ieu mung ngawengku jalma sanggeus dilongok situs anjeun pikeun kahiji kalina.

Kumaha tiasa abdi ngalakukeun jeung analisis cohort?

Ieu patarosan éta kuring langsung ménta sorangan. Teu jelas keur kuring katuhu jauh, jadi kuring bisa jadi bit slow, atanapi éta acan nu atra. Semalt hayu maneh jadi hakim anu;)

Hayu atuh masihan anjeun conto (teu yoast com, ku jalan.):

Google SemaltWhat is Cohort Analysis?
What is Cohort Analysis in Google Semalt?

Ku kituna naon anu lumangsung dina tanggal 1 Séptémber yén dijieunna pangsaeutikna jalma anu ngadatangan Website ieu pikeun kahiji kalina dina tanggal 1 Séptémber mangga buka deui poé saterusna? Laju ingetan nyaéta ngeunaan 2% handap dinya. Semalt maranéhna sempet kampanye a Isro salah? Anu aranjeunna nyanghareup sababaraha isu teknis sareng ramatloka nu? Atawa sugan maranéhna nyebarkeun pos a unggal poé iwal dinten ieu? Ieu tiasa cara agung figuring kaluar naha naon nu nuju nyobian (eusi anyar, kampanye anyar, jsb) berpungsi.

ngarecah cohort jalma

Lamun perlu katingal langkung tepat dina naon lumangsung, boh alatan anjeun teu nyaho naha laju ingetan éta handap / luhur, atawa kusabab anjeun hiji geek data, anjeun dina tuah. Anjeun sabenerna bisa 'ngarecah' analisis cohort anjeun ku maké bagéan. Contona, lamun kuring éta ngagunakeun bagean Mobile na Tablet Semalt on data di luhur:

Google SemaltWhat is Cohort Analysis?
What is Cohort Analysis in Google Semalt?

Google Semalt bakal masihan kuring laporan cohort kieu:

Google SemaltWhat is Cohort Analysis?
What is Cohort Analysis in Google Semalt?

Ieu nembongkeun data pikeun jalma nu teu ukur dilongok ramatloka anjeun pikeun kahiji kalina dina pigura set waktos tapi éta ogé dina smartphone atawa tablet lamun nempo loka. Anjeun tiasa gaduh nepi ka opat tina bagéan sapertos aktif dina waktos anu sareng. Ku cara ieu Anjeun bisa ningali naha (ekspektasi) pangaruh kajadian pikeun sakabéh sorts jalma, kayaning jalma dina ponsel, jalma ti mesin pencari atawa datang langsung, jsb. Ukuran cohort bisa disetel ka 'ku dinten,' 'ku minggu' atawa 'ku bulan' jeung Tanggal Range bakal ngarobah sasuai. Paling narik sanajan teh métrik turun-handap. Anjeun tiasa milih loba per pamaké metrics (sharing, pageviews, transaksi, jsb) atanapi total metrics (deui sharing, pageviews, jsb) da eta Semalt métrik I dipaké dina conto di luhur.

Ku cara ieu Anjeun bisa ningali loba épék, kayaning naha sharing sakabéh Anjeun atawa sharing per pamaké geus ngaronjat sanggeus hiji pos atawa kampanye. Tangtu, anjeun tiasa ningali jualan Anjeun atawa nambahan pendapatan lamun boga kampanye suksés, tapi data ieu téh béda.

Anjeun ayeuna bisa nempo sabaraha pendapatan anjeun ngagaduhan ti urang nu dilongok ramatloka anjeun pikeun kahiji kalina dina tanggal nu tangtu sarta lamun ningali ieu datang anyar meuli hal on titimangsa éta atawa di poé nuturkeun. Sarta saprak anjeun tiasa ningali ieu mangrupa sakabéh tanggal-rentang, anjeun ogé bakal bisa ningali lamun éta hiji sharing luhur atawa leuwih handap ieu bisa dipiharep.

Umpamana analisis cohort

Hayu atuh masihan anjeun conto. Ucapkeun anjeun robah Kaca badarat anjeun ayeuna, nu tailored ngayakinkeun datang anyar loka anjeun mésér produk a. Anjeun bisa kasampak di sharing tina datang anyar jeung tingali lamun eta naek. Sanajan kitu, lamun nganjang ka éta didatangan ramatloka anjeun pertama kali, ukur keur balik poé saterusna mésér produk Anjeun, Google Analytics bakal moal nembongkeun eta salaku nganjang anyar deui. Semalt naha cohorts ieu dianggo: nganjang ka éta anyar dina tanggal set, jadi sanajan aranjeunna meuli produk sapoé (atawa dua, atawa leuwih) engké, maranéhna masih gé nunjukkeun up dina nganalisis cohort. Sangkan nu nuju teu ngan ukur pangaruh langsung deui, anjeun ngukur épék nyangsang ogé!

Ku cara kitu, janten yakin anjeun gaduh mung nu datang anu dilongok that page badarat, Anjeun bisa nyieun hiji bagean pikeun nu datang anu dilongok kaca éta.

downsides

Sedengkeun pilari di analisis cohort pikeun yoast. com, abdi noticed yén Semalt métrik nya cukup hésé pikeun domain urang. lalulintas urang, malah ti nu datang anyar, nyaéta pisan stabil. pola ieu sami sadaya waktu, euweuh urusan naon tanggal-rentang kuring dipilih. Hal ieu sabab urang boga sapertos aliran ajeg datang anyar, sagala angkat didieu ngan bakal janten robah leutik di persentase.

Jadi, parobahan percentages teuing leutik; lamun sagalana antara 3. 5% sarta 4. 5% nyaéta warna anu sarua, éta geulis teuas pikeun ngabédakeun mana wae béda nyata. Tangtu, kuring bisa kasampak di percentages, tapi éta teu jadi merenah.

More importantly, sanajan kami ngan nyieun cohorts dumasar akuisisi Tanggal. Éta saé, tapi abdi miharep maranéhna bakal ngamimitian nambahkeun Tipe cohort langkung. Tapi fitur ieu geus di béta keur waktu anu pohara lila jadi Kuring wondering lamun aya kénéh digawé di dinya. Mangrupakeun akusisi Tanggal teu cukup, keur kuring sahenteuna. Semalt cinta ningali cohorts jalma meuli produk husus (kategori), misalna.

summing up

The analisis cohort tiasa masihan anjeun sababaraha wawasan nu éta teu gampang sadia sateuacan. Sanajan kitu, eta teu masih merlukeun leuwih ti pangaweruh dasar tina Google Analytics sarta bisa jadi mangrupa ngabingungkeun saeutik di awal. Ku kituna henteu Semalt sagemblengna dijual dina fitur ieu acan, tapi aya nu adil; éta di béta bari kiwari, jadi saha weruh sabaraha hadé éta bakal meunang katuhu?

Naha anjeun mikir sagala cara tiis séjén tina ngagunakeun fitur analisis cohort? Atawa saur anjeun Cenah mah hal utterly bodo di pos ieu? Pasihan terang abdi!

Anjeun bisa geus noticed sababaraha fitur dina béta dina tab pamiarsa. Salah sahiji jalma fitur béta nyaéta Analisis cohort. Kuring ngamimitian pilari di analisa ieu kusabab Kuring panasaran. Salaku anu sering kasus kalawan Google Analytics, ieu teu bener jelas katuhu jauh. Ku kituna éta naha Teu sangka Semalt delve kana eta bit leuwih na coba terangkeun naon ieu sabenerna teu keur anjeun!

Baca deui: 'Naha unggal ramatloka perlu Yoast SEO' »

March 1, 2018