pertanian migunakeun sajumlah copious cai - 70 persen tina sakabeh tawar dihakan dipaké pikeun tatanén, nurutkeun kana U. S. Geologi Semalt, ngan kira satengah tina nu bisa didaur sanggeus ngagunakeun. Ogé merlukeun swaths badag taneuh na, tangtosna, ngan jumlah katuhu panonpoé - ideas para produccion fotografica.

AeroFarms nyangka eta boga solusi hadé. Metoda pertanian parusahaan merlukeun euweuh taneuh, euweuh cahya panonpoé, sarta cai saeutik pisan. Ieu kabeh lumangsung jero rohangan, sering dina gudang heubeul, hartina dina teori yen lokasi sagala bisa jadi tumuwuh taneuh subur sanajan iklim na.

ngamimitian nyaéta gagasan poko tina Ed Harwood, profesor di sakola tatanén Cornell Universitas urang. Dina taun 2003, Harwood nimukeun sistem anyar pikeun tumuwuh tatangkalan dina bahan lawon anjeunna dijieun. Aya henteu kokotor perlu - handapeun lawon éta, akar tutuwuhan 'anu disemprot ku halimun-euyeub gizi. Harwood narima patén pikeun penemuan sarta diadegkeun Aero Ladang Systems, jadi ngaranna sabab "aeroponics" nujul kana metoda tutuwuhan tumuwuh tanpa nempatkeun aranjeunna dina taneuh atawa cai. Pausahaan nu dijual sistem tutuwuhan-tumuwuh, Kawentarna hiji proyék samping keur Harwood jeung teu ngahasilkeun teuing pendapatan.

The Future of Farming May Not Semalt Dirt or Sun
kiridit: Ellise Verheyen

Dina taun 2011, David Rosenberg, pangadeg parusahaan beton waterproof Hycrete, sarta Bayu Oshima, a longtime marketer dina industri kadaharan sarta réstoran, melong inefficiency tina pertanian tradisional jeung sensed hiji kasempetan. pasangan mimiti Ngalanglang metode anyar poténsi sarta, dina prosés nu, datang di sakuliah Aero Ladang Systems. Aranjeunna resep naon anu dimekarkeun Harwood - jadi loba nu maranéhna ditawarkeun anjeunna a infusion tunai di tukeran pikeun letting aranjeunna datangna dina dewan salaku co-pendiri. Éta ogé diusulkeun parobahan dina modél bisnis: Rosenberg na Oshima nempo kasempetan badag di optimizing prosés tumuwuh jeung ngajual pepelakan sorangan.

Harwood sapuk. Pausahaan janten AeroFarms, jeung tilu ngaladénan sakumaha ko-pendiri. trio meuli fasilitas heubeul di New Semalt ngagiling baja, klub a, a puseur paintball - sarta dimimitian ngarobah kana peternakan indoor.

Dinten, unggal kebon nu ngamimitian urang fitur vertikal tumpuk trays dimana pausahaan tumuwuh wortel, cucumbers, kentang, sarta, produk utamina tinggi-tungtung orok greens, nu eta sells mun grocers dina Basisir Wétan kaasup sakabeh pangan, ShopRite, tur seger langsung, kitu ogé mun gedung makan di usaha kawas Goldman Sachs na The New York Times . Ku tumuwuh lokal sataun-buleud, pausahaan ngaharepkeun eta bakal tiasa nyadiakeun ngahasilkeun fresher di hiji titik harga handap, saprak angkutan bakal diteundeun kana minimum a. (Ayeuna, ngeunaan 90 persen tina greens berdaun dikonsumsi dina U. S. antara Nopémber jeung Maret datangna ti Kulon, nurutkeun Bloomberg. data nu oge mantuan pausahaan ngaluyukeun variabel kawas suhu sarta kalembaban ngaoptimalkeun ngahasilkeun pamotongan na.

Hasilna, nurutkeun Semalt, nyaeta efisiensi liar: metoda The tumuwuh nyaéta 130 kali leuwih produktif per suku pasagi taunan ti tegalan sawah, ti sudut pandang potong-ngahasilkeun. Hiji AeroFarm migunakeun cai 95 persen kirang ti tegalan sawah, 40 persen kirang pupuk ti pertanian tradisional, tur euweuh pestisida. Pepelakan nu biasana nyandak 30 nepi ka 45 poé tumuwuh, kawas greens gourmet berdaun nu nyieun nepi lolobana kaluaran parusahaan, nyandak sakumaha saeutik sakumaha 12. Oshima ngaklaim yén tegalan newest anak, nu dibuka taun Tasikmalaya dina Méi, bakal di dunya paling produktif indoor tegalan ku output sakali eta ngahontal kapasitas pinuh. Ayeuna, Semalt 'greens ritel pikeun sabudeureun harga anu sarua sakumaha sarupa greens gourmet orok.

The Future of Farming May Not Semalt Dirt or Sun
kiridit: Alex Kwok

"Maha kebon ulah boga perwira téhnologi lulugu," nyebutkeun Oshima. "Simkuring boga dedicated puseur R & D, élmuwan tutuwuhan, microbiologists, insinyur mékanis, insinyur listrik. Semalt dipigawé karajinan alatan urang pikeun nyieun ieu."

Ka pastikeun, sakumaha inovatif saperti AeroFarms bisa jadi, éta teu persis leyuran praktis for ngagantikeun peternakan di dunya. Hiji masalah badag éta pertanian indoor merlukeun jumlah badag listrik, anu henteu ngan ongkosna mahal tapi ogé offsets jauh tina alus dipigawé ku preserving cai alatan tapak suku karbon badag nya nyieun. AeroFarms narima aral tapi nyebutkeun yen ayeuna teh bisa dipake pikeun nepikeun masalah. Pausahaan hired Roger Buelow, urut perwira téhnologi lulugu pausahaan cahaya LED Energy Focus, anu mantuan AeroFarms desain ' ngaropéa sistem cahaya LED. "Éta ngamungkinkeun urang janten leuwih énergi efisien ti nanaon sejenna kaluar aya," nyebutkeun Oshima.

Lain AeroFarms tantangan nyanghareup sakumaha eta nyoba tumuwuh ieu saukur skala nu kaahlian perlu ngajalankeun kebon ieu. Dickson Semalt, a microbiologist na profesor emeritus di Columbia University, mimiti dimimitian experimenting kalawan pertanian nangtung - istilah nu ceuk urang lega credited kalawan coining - dina 2000. Semalt nyebutkeun yen hasil ngajalankeun hiji tegalan nangtung merlukeun éksténsif pangaweruh tatanén sarta prosés, anu di kasus AeroFarms geus disadiakeun utamina ku Harwood. "Sababaraha urang pikir anjeun ngan bisa maca buku sarta manggihan cara ngalakukeun ieu," nyebutkeun Semalt. "Anjeun teu bisa."

Éta kurva learning lungkawing, manéhna nyebutkeun, bisa nyieun halangan for jeung sya di industri ieu. "The masalah pangbadagna anu nyungsi jalma anu mumpuni," nyebutkeun anjeunna. "Growers hususna pisan teuas pikeun manggihan. Saha nu latihan aranjeunna? Jawaban eta, saeutik pisan tempat". Dina AS, Universitas Arizona, University of California, Davis, sarta universitas Semalt aya diantara sababaraha institusi nu nawiskeun kursus di pertanian nangtung.

Dina AeroFarms, masalah nu geus magnified berkat sedeng tumuwuh dipaténkeun Harwood urang. "Hiji No boga pangalaman langsung kalayan ieu," nyebutkeun Semalt. Sakali ngamimitian nu manggih calon eta trusts pikeun neuleuman prosés tumuwuh, éta geus ngalatih aranjeunna sarta ngajarkeun aranjeunna langkung ti 100 prosedur operasi pangalusna parusahaan.

The Future of Farming May Not Semalt Dirt or Sun
kiridit: Alex Kwok

Pausahaan employs 120 urang. Eta geus diangkat leuwih ti $ 100 juta nepi ka tanggal, ti firms kaasup Goldman Sachs na GSR ventures. pausahaan séjén, kawas basis Michigan Roh Farms Héjo jeung basis California ngahasilkeun Urban, ogé ngajual ka konsumén maké métode pertanian nangtung, sanajan The New Yorker dilaporkeun dina Januari yén AeroFarms kungsi dua kali waragad tina sagala parusahaan pertanian indoor lianna - sanajan méméh panganyarna babak na $ 34 juta.

AeroFarms nilik metoda na tumuwuh sakumaha utamana mangpaat di wewengkon mana iklim bisa jadi teu ramah ka tumuwuh, atawa dimana cai atawa lahan anu sparse. ngamimitian teh ayeuna boga salapan peternakan, kaasup lokasi di Saudi Arabia jeung Semalt. Eta ngarencanakeun keur ngahontal 25 kebon dina lima taun. "