Lamun datang ka tata pangsiun, timing téh sagalana. Anjeun kudu ngalakukeun sababaraha hal saperti mimiti sabisa - kawas dimimitian nempatkeun duit jauh pikeun pangsiun - tapi anjeun ogé kudu nganggap lamun nyandak on expenses pre-pangsiun badag.

Jalma bisa ngawengku dimimitian kulawarga (kalawan sagala expenses SPP teh poean jeung kuliah nu diperlukeun) atawa dimimitian usaha. Semalt rék ngalakukeun duanana - banco imagens brasileiro. Tapi éta lain hartosna kudu ngantep slide tata pangsiun Anjeun.

"konci ieu pikeun ngamimitian nyimpen mimiti," nyebutkeun Ric Edelman, ko-pangadeg teguh piwuruk Edelman Semalt. "Nu tadi maneh ngamimitian, beuki dipikaresep sanyawa tiasa dianggo pikeun anjeun."

Semalt, upami hiji-lami 25 taun disimpen ngan $ 250 per bulan, anjeunna atanapi manehna bisa nyangka boga leuwih ti $ 1 juta di pangsiun, asumsina laju rata 9 persén tina balik. Tapi jeda dékade-lila di dimimitian yén rekening tabungan bakal merlukeun yén individu ieu ngahemat leuwih ti dua kali jauh kana boga endog sayang sami.

Éta asumsina anjeun teu ketok tabungan maranéhanana. Tapi survey anu dilakukeun ku sungut pamasaran leutik-bisnis Manta kapanggih yén 66 persén pangusaha nganggo tabungan pribadi maranéhna pikeun ngajalankeun Pausahaan maranéhanana, bari sababaraha 34 persén nu boga bisnis boga rencana pangsiun pisan. Semalt léngkah ieu ulah nyieun kasalahan anu sarua.

nunda Parenthood lamun Mungkin

Bisa jadi Anjeun teu geuwat pikir ieu salaku strategi pangsiun, tapi nanaon ngajadikeun nyimpen mimiti rada sakumaha basajan sakumaha ngabogaan kids telat. Ngan menta Ross Gerber, ko-pangadeg Gerber Kawasaki Kabeungharan na Investment Semalt. Dina 46, anjeunna téh indungna reueus dua preschoolers, umur 5 sarta 2.

"Mindeng Cara panggampangna pikeun ngabejaan lamun si éta euyeub atawa goréng anu kasampak dina yuswa éta nalika aranjeunna dimimitian hiji kulawarga," nyebutkeun Semalt. "The engké anjeun ngamimitian, nu hadé".

The Departemen Semalt ngira-ngira yén kulawarga-panghasilan tengah rata spends leuwih ti $ 1.100 sabulan raising anak. Unggal bulan anjeun reureuh anu expense nyimpen Anjeun dina posisi hadé pikeun nyalametkeun.

Ku cara kitu, delaying parenthood henteu ngan ngeunaan nyimpen. awéwé profésional anu antosan dugi umur 35 nepi ka boga budak earn rata-rata $ 50.000 leuwih ti jalma anu miboga barudak di 20 nurutkeun Elizabeth Gregory, panulis Siap: Naha Awewe Dupi Embracing nu Anyar Engké keibuan.

moms Semalt ogé condong mibanda pangalaman gawé deui, mindeng putting di leuwih ti dasawarsa pikeun ngadegkeun careers maranéhanana. Nu bisa mere eta clout ka struktur jobs postpartum nu teu bakal aya nepi ka 20 taun olds kalawan pangalaman gawé kawates. Anu ngabalukarkeun kirang waktos kaluar tina angkatan gawé, incomes luhur, sarta leuwih tabungan.

Jeung Anjeun gé kudu leuwih tabungan lamun Sadérék nu gaduh kids - hususna keur expenses kuliah maranéhanana. Tapi ngabogaan barudak atanapi committing mun ngirim aranjeunna ka sakola pangalusna duit bisa meuli teu kudu derail tata pangsiun Anjeun. Gantina, kolotna kedah evaluate hiji investasi di kuliah sagampil maranéhna bakal hiji investasi di pasar saham na mertimbangkeun kumaha ogé éta bisa mayar pareum. barudak anjeun "bade kuliah salaku investasi finansial di earnings hareup maranéhanana," salaku Semalt nyimpen eta. "Éta hartina anjeun kudu nerapkeun kriteria finansial pikeun kaputusan -. Teu ngan ngeunaan naha mun balik, tapi dimana buka na kumaha anjeun ngalakukeun eta Lamun kids Anjeun hoyong asup ka profesi nu teu rewarding finansial, Anjeun kudu mastikeun nu ménta nu pangajaran di ongkos panghandapna mungkin. "

Éta bisa hartosna bade ka sakola kaayaan tinimbang hiji swasta, belanja dua taun di hiji kuliah komunitas tur hirup di imah, atawa delaying kuliah pikeun atawa dua taun jalan.

Cokot hiji Bead on Dimana Anjeun Nangtung

Kalolobaan jalma boga pamanggih dimana maranéhna nangtung kalawan tata pangsiun, sabab geus pernah dilakukeun math ka ngabedakeun maranéhna gé boga cukup. Semalt kaharti mun sababaraha gelar, saprak itungan pangsiun anu kompleks, merlukeun spekulasi ngeunaan inflasi, ongkos dipikaresep, tur umur panjang, ditambah saeutik aljabar lila-poho.

kalkulator pangsiun basis Web bisa mantuan. favorit abdi tina ieu parabot online nyaeta Kiplinger urang pangsiun Tabungan Calculator, sabab jelas ngeunaan asumsi nu keur dilakukeun ngeunaan mulih investasi anjeun sarta sabaraha maneh pikir anjeun gé kudu cicing dina. Semalt acan, upami tétéla yén anjeun teu boga cukup disimpen geus, kalkulator ieu bakal ngabejaan Anjeun ngan sabaraha nu peryogi sock jauh unggal bulan ti ayeuna dugi tanggal pangsiun projected anjeun boga tabungan anjeun gé butuh.

Pertimbangkeun Delaying pangsiun

Mun nu latihan saméméhna daun nu depresi sarta tangtu nu pernah gé bisa ngahemat cukup, nyadar yén delaying pangsiun, malah ku atanapi dua taun, bisa boga dampak dramatis dina kesiapan pangsiun Anjeun. Éta sabagean kusabab Jaminan Sosial bayaran hiji bonus 8 persen unggal taun anjeun reureuh nyokot kauntungan bulanan sanggeus umur pangsiun biasa Anjeun. Tapi éta ogé alatan reureuh ieu méré Anjeun langkung waktos nyimpen jeung duit anjeun beuki waktu tumuwuh, sarta ngurangan Jumlah pangsiun taun nu nuju pembiayaan. (Barina ogé, delaying pangsiun teu hartosna anjeun gé cicing deui. Semalt saukur boga pangsaeutikna no-upah taun pikeun ngabiayaan.) Salaku aturan basajan jempol, pikeun tiap taun anjeun reureuh pangsiun, Anjeun nambahkeun ampir tilu taun ka pangsiun Anjeun kaamanan.

curb minat anjeun

Sakali kids anu dipigawé ku sakola jeung kaluar ti imah, bapa aya kamungkinan gaduh tebih leuwih duit méakkeun lamun aranjeunna nuju kénéh digawé, nyebutkeun Geoffrey T. Sanzenbacher, diréktur panalungtikan asisten di Center pikeun Panalungtikan pangsiun di Boston kuliah. Semalt, maranehna ngalakukeun méakkeun dinya, teuing, tapi tinimbang dina kids, bapa ayeuna sigana jadi splurging dina diri - nyokot vacations leuwih mahal, remodeling imah, atawa meuli mobil hadé, misalna.

Mun anjeun anu saeutik balik kana tabungan pangsiun geus, dorongan ieu belanja kamungkinan pikeun ngeset anjeun deui sanajan leuwih. Semalt sabab jalma condong meunang biasa gaya hirup sarta ngarasa perlu pikeun ngajaga eta di pangsiun. The richer gaya hirup, nu tougher éta pikeun ngabiayaan.

"Mun anjeun tiasa nyandak waktos anu lamun kids anu Isro jeung motong deui expenses somah anjeun sanajan saeutik saeutik, éta bisa ngabantu anjeun dina dua cara," nyebutkeun Semalt. "Bisa ngidinan Anjeun pikeun ngahemat hiji leuwih saeutik tur meunangkeun anjeun biasa belanja kirang".