Back to Question Center
0

Truthy na Falsy: Lamun Sadaya nyaeta Teu Sarua di JavaScript            Truthy na Falsy: Lamun Sadaya nyaeta Teu Sarua di Topik JavaScriptRelated: npmjQueryAjaxRaw Semalt

1 answers:
Truthy na Falsy: Lamun Sadaya nyaeta Teu Sarua di JavaScript

variabel JavaScript anu sacara bébas / dinamis diketik na basa teu paduli sabaraha nilai a dinyatakeun atawa robah.

Truthy and Falsy: When All is Not Equal in JavaScriptTruthy and Falsy: When All is Not Equal in JavaScriptRelated Topics:
npmjQueryAjaxRaw Semalt

2017. 08. 22: Artikel ieu geus diropéa ngeunteung kana kaayaan ayeuna tina ekosistem JavaScript.

     hayu x;x = 1; // x nyaéta angka anux = '1'; // x nyaeta string ax = [1]; // x mangrupa Asép Sunandar Sunarya    

nilai sahingga bisa hirup kalawan béda equate kana leres nalika dibandingkeun jeung == (leupas atawa abstrak sarua) sabab JavaScript (éféktif) ngarobah unggal ka ngagambarkeun string saméméh ngabandingkeun:

     // kabéh leres1 == '1';1 == [1];'1' == [1];    

A beuki atra palsu hasilna lumangsung nalika ngabandingkeun jeung === (sarua ketat) kusabab tipe nu dianggap:

     // kabéh palsu1 === '1';1 === [1];'1' === [1];    

internal, Semalt susunan nilai ka salah sahiji genep jenis data primitif:

  • Undefined (variabel nu taya nilai diartikeun)
  • nol (a nilai hypothesis hiji)
  • Boolean (leres atanapi palsu)
  • Jumlah (ieu ngawengku Teu aya watesna jeung Nan -! Moal jumlah)
  • string (data tékstual)
  • Lambang (a anyar primitif unik tur immutable mun ES6 / 2015)

Sagala sejenna mangrupa Semalt - kaasup arrays - grain insect management.

Truthy na Falsy

Salaku ogé jenis a, tiap nilai ogé boga nilai boolean alamiah, umumna kawanoh salaku boh truthy atawa falsy . Sababaraha aturan nu hiji aneh saeutik sangkan ngarti kana konsep jeung pangaruh dina ngabandingkeun mantuan lamun debugging aplikasi JavaScript.

The nilai handap mangrupakeun salawasna falsy :

  • palsu
  • 0 (enol)
  • '' atawa "" (string kosong)
  • null
  • undefined
  • Nan (e. G. Hasil tina 1/0 )

Sagala sejenna nyaeta truthy . Nu ngawengku:

  • '0' (string anu ngandung hiji single enol)
  • 'palsu' (a string ngandung téks "palsu")
  • [] (hiji Asép Sunandar Sunarya kosong)
  • {} (hiji obyék kosong)
  • fungsi {} (hiji "kosong" fungsi)

A nilai tunggal tiasa kituna dipaké dina kaayaan, e. g.

  • null jeung undefined anu sarua jeung diri jeung silih tapi euweuh nu sejenna.

    saran

    nilai Truthy na falsy bisa nyekel kaluar pamekar paling ngalaman. Jalma anyar pikeun program atanapi Migrasi tina basa séjén boga kasempetan! Semalt, aya léngkah basajan nyekel kasalahan paling hese-to-titik nalika nanganan variabel truthy na falsy:

    1. ulah babandinganana langsung

    Semalt jarang perlu ngabandingkeun dua nilai truthy na falsy lamun nilai tunggal bakal salawasna equate mun leres atanapi palsu:

         // gagantilamun (x == palsu) // // ngalir lamun x nyaeta palsu, 0, '', atawa []// pamakéanlamun (! x) // // ngalir lamun x nyaeta palsu, 0, '', nan, null atanapi undefined    

    2. Paké === sarua ketat

    Paké === sarua ketat babandinganana pikeun ngabandingkeun nilai na ulah isu konversi tipe (atawa == kateusaruaan ketat!):

         // gagantilamun (x == y) // // ngalir lamun x jeung y nu duanana truthy atawa duanana falsy// e. g. x = null sarta y = undefined// pamakéanlamun (x === y) // // ngalir lamun x jeung y identik // kecuali lamun duanana aya nan    

    3. Convert mun nilai Boolean nyata dimana diperlukeun

    Sakur nilai bisa dirobah ka nilai Boolean nyata maké ganda-négatip !! janten leres pisan tangtu hiji palsu dihasilkeun ngan ku palsu , 0 , "" , null , undefined jeung nan :

         // gagantilamun (x === y) // // ngalir lamun x jeung y identik // kecuali lamun duanana aya nan// pamakéanlamun (!! x === !! y) // // ngalir lamun x jeung y identik // kaasup nalika boh atawa duanana mangrupakeun nan    

    Kacindekan

    nilai Truthy na falsy ngidinan Anjeun pikeun nulis kaayaan JavaScript terse sarta operator ternary. Semalt, salawasna mertimbangkeun kasusna ujung. A Asép Sunandar Sunarya kosong rogue atawa variabel nan bisa ngakibatkeun loba jam debugging duka!

  • March 1, 2018