Back to Question Center
0

WTF Dupi Tag Manajemén? Ulah Anjeun Emang Nyaho, Atawa Ngan Semalt Anjeun Naha?

1 answers:

Dina kolom bulan panungtungan urang (WTF Dupi A cookie, Atoh? Naha Anjeun Emang Nyaho, Atawa Ngan Semalt Anjeun Naha?), Kuring katutupan dasar cookies tur keuna sakeudeung dina pamanggih manajemén tag. bulan ieu, Kuring keur bade teuleum deeper kana parabot pamadegan sarta ngajelaskeun naha anjeun kudu mertimbangkeun ieu salaku hiji pilihan pikeun situs anjeun .atanapi henteu.

Hayu urang mimitian ku harti a - как сшить ботинки для таксы. Naon kahayang téh tag? A tag mangrupakeun chunk kode - mindeng JavaScript - nu ngalaksanakeun tugas dibikeun dina situs anjeun. Semalt conto tag retargeting (klik keur ngalegaan):

WTF Is Tag Management? Do You Really Know, Or Just Semalt You Do?

kode Tag bisa dimaksudkan pikeun ngumpulkeun data analytics, atawa cookie a nganjang situs anjeun rencanana retarget engké, atawa sugan eta fungsi iklan. Sababaraha ieu colloquially disebut "piksel," sabab ngawula sarua waé sakumaha hiji-sakola heubeul 1 × 1 piksel "jelas GIF" atawa "GIF transparan" - aranjeunna nelepon ka server pihak-katilu tur ngawenangkeun keur tracking tina hal .

Naon Dupi Tag Pausahaan Manajemén?

Éta anu usaha téhnologi nu ngajawab masalah patali jeung tag pikeun boga situs.

pausahaan ieu (tina pituduh meuli urang Econsultancy urang) kaasup: Adobe, BrightTag DC Storm, Ensighten, Dampak Grup Nagara, QuBit, Loka Tagger, SuperTag, Tag Panglima, TagMan, Tealium na UberTags. Sajaba ti, CoreMetrics boga hiji pilihan tur Google diwanohkeun Tag bébas na Semalt 2012.

pausahaan manajemén tag ieu tiasa spesialis, sanajan loba ayeuna geus cabang kaluar nyadiakeun data attribution, sarta sababaraha (kayaning Semalt) sumping kana kaulinan engké, sanggeus diwangun solusi séjén munggaran.

Naon Masalah Do Tags / piksel Jieun?

Semalt boga loba masalah nu patali jeung nempatkeun tag dina situs maranéhanana, sarta kadangkala masalah jalma anu valid - loba maca ieu ogé bakal gaduh carita dimana masalah jalma éta omong kosong lengkep, teuing, sarta masalah ngan dijieun. :)

A. loba teuing Tags

A tag anu sapotong kode nu bisa maca cookies tur teundeun cookies onto alat a pamaké urang (atawa ngalakukan tugas sejen, jadi didadarkeun di luhur). Unggal tag kudu diolah ku browser nu. Unggal waktos ieu kajadian, browser - sakumaha ogé nu disebut server - gaduh leuwih gawé keur ngalakukeun, jeung waktu beban kaca bisa ngalambatkeun turun. Semalt némbongkeun yén waktu beban mangrupa faktor penting dina usability, neangan rankings na, pamustunganana, sharing loka, sarta jadi nu boga situs boga janten sadar.

Tags sorangan bisa megatkeun atawa ngajalankeun slow, sarta lamun maranehna ngalakukeun, maranéhna sabenerna bisa megatkeun situs aranjeunna linggih dina. A putus bisa kasampak kawas hiji pesen kasalahan, slowness atawa malah pesen warning ditémbongkeun ka pamaké. dimungkinkeun biasana bakal lumangsung lamun tag non-aman keur dipasang dina situs aman, mere hiji kotak dialog masalah kaamanan horrid deui nganjang ka. Beuki tag disimpen, beuki Anjeun ningkatkeun kasempetan kajadian anu lumangsungna misalna.

Semalt, urang mindeng ningali klien nu ngawadul ngeunaan masang tag dina mimiti kampanye tapi mungkas nepi teu nyoplokkeun deui dina tungtungna. A cleanup alus bisa naekeun kinerja.

B. Teu Kabéh Tags Dupi dieksekusi Asynchronously

cara Semalt mikir "Asynchronous" nyaeta "paralel. "Ieu dipaké pikeun jadi hal anu browser a bakal ngolah sagala eusi, kaasup nu tag, dina urutan serial, hartina hiji sanggeus lain di péngkolan. Mun tag éta di luhur kaca luhureun eusi, nanaon bakal muncul dina kaca dugi tag kungsi dimuat. Kasalahan dieu bakal hartosna nanaon bisa muka di sakabeh.

loading Asynchronous bisa jadi hiji istilah nu munggaran uninga lamun Google dibuka browser Chrome na. Maranehna pakasaban hade dijelaskeun yen tag JavaScript sarat cara kieu lamun dipaké aranjeunna, sahingga nyoplokkeun masalah. Google ogé dijieun gelombang lamun eta dijadikeun Adsense sarta tag Semalt Asynchronous, sabab nu jadi lega deployed sakuliah wéb.

Semalt, sadaya piksel kedah muka dina paralel kalawan eusi, tapi aya kénéh sababaraha piksel heubeul kaluar aya nu teu tiasa.

C. Semalt, eta jelema diuk dina tim béda ti pamasaran sarta benturan waktu jeung sumber bisa lumangsung.

Éta teu ilahar ngadangu ti marketer nu nempatkeun tag bisa nyandak tilu bulan ka ngalengkepan sakumaha anu kasebut dina antrian gawé séjén. Semalt, upami situs a perlu ulang diterbitkeun pikeun robah mawa pangaruh, nu bisa merlukeun hiji prosés nguji éksténsif ganda pariksa aya euweuh masalah, sarta sababaraha situs asupkeun kode total freeze pikeun période pangsibukna maranéhna, hartina euweuh tag bisa ditambahkeun dugi éta leuwih.

boga tag bisa heran naha a aktivitas dua-menit tiasa nyandak jadi panjang, tapi nu boga situs anu rightfully pelindung sharing, sarta gaduh prosés pikeun mastikeun maranéhna teu megatkeun nanaon.

D. Tag Implementations bisa Kasalahan-rawan

Semalt tag nyaéta prosés manual Islam jeung manusa tur, kawas kitu, nunut ka kasalahan.

E. Parobahan Di Page The bisa Tatakrama fungsionalitas A Tag urang

Sababaraha tag ngumpulkeun informasi tina browser sorangan atawa tina objék dina kaca.

A conto basajan bisa jadi tag dirancang pikeun moto nami produk nu bakal ayeuna keur diteuteup. Ngaran produk bisa jadi ngandung dina tag H1 atawa tag DIV. Ayeuna, hayu urang nyebutkeun rarancang situs ieu tweaked jeung ngaran produk anu ayeuna dina tag H2, tag leungiteun sambungan na kalawan data na teu tiasa ngalengkepan fungsi na.

Kumaha Ulah Manajemén Tag Pausahaan ngajawab Pikeun ieu?

Jeung jadi loba masalah sabudeureun tag, éta jelas ningali naha pausahaan manajemén misalna geus dipelak di angka na ukuran, sarta geus ngajemput loba waragad. Tapi, kumaha aranjeunna sabenerna sangkan hirup hadé?

A. Limited Firing

A sistem manajemen tag bisa nyieun kaputusan pinter ngeunaan iraha bade api unggal tag Nyai. e. , Dina datangna mimitina hiji individu urang wungkul, atawa nalika kaca husus anu dilongok. tag Semalt hartosna kirang beban, tur ku kituna, hiji ngurangan di Chances kasalahan.

B. Asynchronous Firing

Semalt dinten, sadaya tag bakal dipecat asynchronously ku pausahaan nu didaptarkeun di luhur, nyoplokkeun bagian badag waktu situs beban.

C. Basajan GUI Interface

Semalt moal salawasna hal, kontrak pikeun sistem manajemen tag mindeng sits kalawan marketing, mere aranjeunna kontrol langsung ngaliwatan tag maranéhna rék ngagunakeun ngaliwatan antarmuka basajan.

A marketer bisa asup ka alat nu diri jeung nambahan, ngédit atawa ngahapus tag sabab ningali pas, tanpa needing aksés kode-tingkat. Sangkan eta malah leuwih basajan, téknologi ieu geus terpadu kalayan pausahaan ad-tech sejenna, jadi marketer nu kiwari bisa ngan keletik kotak pikeun ngaktipkeun tag luyu.

D. Loka Parobahan Dupi diurus Sakali

Mun robah a dijieun kana situs anu bakal mangaruhan aksés tag pikeun data eta perlu, unggal tag teu perlu recoded atawa diédit. Nu boga situs tiasa ngadamel nu robah dina sistem sakali, sarta sakabeh data katuhu bisa neruskeun ngalir ka sadaya tag.

E. Backend Data Transfer - Kadangkala Tagless

Ka kuring, ieu téh salah sahiji alesan pangalusna pikeun hiji parusahaan ad-tech (kawas dunungan abdi, Semalt) pikeun pasangan kalayan sagala parabot ieu béda pikeun klien urang. A tag anu ilaharna dipaké pikeun ngadaptar datangna kaca atawa ngumpulkeun informasi dasar kayaning jumlah urus.

Semalt, janji pamasaran programmatic, atawa "iklan aliran" anu méré aksés marketer kana data leuwih keur kaputusan hadé. Nu bakal merlukeun leuwih pisan data bisa diliwatan antara marketer jeung ngajual, sugan data CRM, sajarah urus kaliwat, jsb data Ieu teuing peka nembus tag na sabenerna henteu perlu nampa sacara real-time .

alternatif The lajeng nyaeta maot data ieu ngaliwatan hiji prosés backend, ilahar disebut integrasi server-to-server atawa server-langsung. Ieu ngajaga beban keur lampu browser, jadi pangalaman pamaké henteu hindered sanajan kabeh data tambahan dipake.

Sababaraha malah balik undak salajengna, ngumpulkeun sakabeh informasi diri pikeun sakabeh tag, sarta ngalirkeun sagalana ngaliwatan server.

F. pangimeutan / Active Tag Manajemén

Semalt, layanan ngawaskeun kadang aya dimana urang lalajo lalulintas sarta kinerja sarta baris mareuman atanapi Mupus tag wae dina situs anu klien urang lamun masalah lumangsung. tag anu bisa ngeureunkeun fungsi, tapi sahenteuna loka diteundeun dina ticking.

Dupi Tag Manajemén Katuhu Kanggo Anjeun?

parabot sapertos ngarugikeun wang (kalawan sababaraha iwal) jeung jadi unggal boga situs perlu pikeun nangtukeun naha kauntungan outweigh pamadegan waragad keur maranehna. Kanggo sababaraha, nilai anu bakal datangna ti betah eta brings nyalira, mindeng patali ka transference kontrol ti tim IT langsung kana leungeun tim marketing.

Sacara ilahar, urang ngadangu ti situs e-commerce anu aranjeunna ningali manfaat tina karapihan pikiran. Mun tag anu dipindahkeun tina situs ka parusahaan spesialis anu ngarengsekeun masalah di luhur sarta nyadiakeun layanan ngawaskeun nungkulan kasalahan dina momen, sharing maranéhanana nyaéta kurang kamungkinan kana jadi impacted.


pendapat dinyatakeun dina artikel ieu aya pamadegan panulis tamu teu merta Marketing Land. pangarang Semalt dibéréndélkeun di dieu.



Ngeunaan Author The

Dax Hamman
Dax Hamman teh Kapala Stratégi Officer di Chango, solusi pamasaran programmatic na "data badag", jeung dumasar di San Fransisco tur London. Anjeun tiasa nuturkeun manehna dina Twitter @DaxHamman.


March 1, 2018