Back to Question Center
0

Semalt Ahli: Tren Ayeuna Dina Panon nyukcruk Téhnologi

1 answers:

Lamun reflecting kana sajarah awal tracking panon jeung milestones dijieun,eta geus dipelak kana industri multifaceted nu némpél lobawidang. Jang meberkeun pamahaman naon tracking panon téh, sadaya ngeunaan eta kahiji kudu jaditangtu.

Julia Vashneva, Palanggan Kasuksesan Manager of Semalt DigitalJasa, méré wawasan kana tren panganyarna dina téknologi panon-tracking teken on kaahlian jeung pangalaman éksténsifgawé babarengan jeung CoolTool , parusahaan panalungtikan pasar - find my lostsuper.

tracking Panon bisa diartikeun kumpulan data ocular. data dikumpulkeunngaliwatan alat non-intrusive kayaning a Tracker panon jauh atawa sirah-dipasang. Thealat non-intrusive utilizes kaméra ogé mangrupa sumber lampu infra red. TheSumber lampu diarahkeun ka arah panon salaku lagu kaméra jeung rékaman ocularfitur (e.g., diameter murid, frékuénsi Blink, gerakan rotational). The aggregateddata anu disusun ku software analisis panon-nyukcruk jeung hasil dianalisis.

software tracking Panon geus ayeuna keur garapan dina pamasaran konsumen na bungkusanpanalungtikan, akademik, médis sarta behavioral panalungtikan psikologi, kitu ogé manusaFaktor rékayasa panalungtikan simulasi kaulinan sarta aplikasi. salaku penelitimanggihan avenues anyar aplikasi pikeun tracking panon, sawah expands nyirorot.Malah militér geus garapan panon helmets tracking pikeun pilots ngempur di maranéhnacanggih sirah-up mintonkeun (HUDs) pikeun kaunggulan taktis.

Nalika nyawalakeun tracking panon, hal anu penting pikeun neuleuman opat dasarjenis gerakan panon nu dasar téhnologi tracking panon maranéhna kaasup:

  • Saccades..Éta dianggap salaku gerakan pisan gancang panon nu ngarobah abruptly dititik fiksasi. Aranjeunna tiasa gideg salila bacaan atawa gerakan badaglamun gazing sabudeureun hiji sakabéh kamar. Sacara umum, aranjeunna reflexive di alam, tapiogé bisa elicited sukarela. Paling gerakan panon biasa saccadic lumangsung salilapola sare mangrupa individu urang.
  • Gerakan ngungudag lemes. Teuing laun ti bentuk sejen gerak panon, nu lemesGerak ngungudag mangrupakeun gerakan rangsangan sukarela of fovea nu (a bagian leutik tinanu rétina mana acuity visual teh pangluhurna). individu boga sukarelakamampuh boh lagu atanapi malire rangsangan. Aya jelema individu dilatihanu bisa nyieun gerakan ngungudag lemes tanpa ayana rangsangan (pindah udagan).
  • Vergence Gerakan. Teu kawas tipe séjén gerakan panon, sedengkeun duanana panon mindahkeun diarah nu sarua, gerakan vergence anu disjunctive. The garis tina tetempoan unggalpanon bisa ningali hiji obyék anu boh nutup nepi atanapi di kajauhan. pupillary nusahingga constriction ngaronjatkeun widang persepsi jeung sharpens gambar tina fovea (rétina).
  • Gerakan Vestibulo-ocular. Nahan gerakan sirah, anu vestibulo-oculargerakan panon ngabantu pikeun nyaimbangkeun gambar visual ngeunaan impulses éksternal. retinal nupermukaan compensates gambar "slipping" ku detecting parobahan fana (gerak sirah)sahingga nyaluyukeun ngaliwatan gerakan panon corrective. The adjustment santunan téhrada slow, alatan gerakan sirah ogé indrawi response

Saha anu lumaku nyukcruk Panon

Saban poé, aplikasi tracking panon nu dipaké dinacara anyar kreatif. Nalika salah sahiji nyangka ngeunaan sabaraha hiji individu ngagunakeun panon dina dasar poean, éta teu heranyen informasi eta gathers bisa dipake jang ampir unggal industri. Hiji hiji industri misalna mangrupa panalungtikan pasar.Inpo nu dikumpulkeun eta tina ieu panalungtikan tracking panon geus garapan dina rarancang bungkusan ogé advertisements.

olahraga Profesional geus maké téhnologi tracking panon sakumaha an tepi ka ngaronjatkeunkinerja hiji atlet urang ku ngagabungkeun biomechanical, fisiologis jeung behavioraldata nyadiakeun alat ukur pikeun perbaikan individu. Behavioral na neurosains professional geus ngamangpaatkeun teknologi tracking panondi maranéhna assessing kaahlian bacaan, dyslexia, motor fungsi, kitu ogé auditoryjeung ngolah gambar. Ku dipakéna dumasar layar-rangsangan visual jeung gerak sirahAlat tracking bébas, peneliti geus kapanggih cara anyar pikeun ngukur na assess nafungsi deficit motor ogé ngamangpaatkeun deukeut tactile pikeun ngabenerkeun deficiencies individu.

A aréa anyar tracking panon nyaéta panalungtikan dumasar-gaze. Peneliti geus ngembangparabot anu antukna bisa ngarobah interaksi antara manusa jeung komputer. Thepanalungtikan téh fokus dina ngagunakeun panon ngadalikeun kursor komputer urang..Sabaliknamaké mouse, bungah iteuk atawa tulisan tablet, pamaké bakal ngadalikeun tindakan komputervia gerakan panon na blinking.

Leres kumaha tracking panon jalan pikeun layperson umum bisa dipedar diistilah henteu-kitu-basajan. tracking panon saprak beginnings na geus dipaké pikeun ngukursarta assess perhatian visual hiji individu urang. Aya sababaraha cara pikeun ngukur perhatian saperti, tapi nu paling umum nya éta métode non-intrusive.

Non-Intrusive Jauh nyukcruk Panon

Konsép dasar Non-Intrusive jauh tracking panon urang teh corneal puseur muridcerminan (PCCR). Konsep ieu utilizes sumber lampu jauh ka nyaanganpanon, nu intern ngabalukarkeun reflections tur ngamungkinkeun sistem rekaman kaméra pikeuncandak data Imaging. Gambar direbut dina alat rekaman (kaméra) nangtukeunrupa reflections antara reflections murid na cornea nu. sakali informasigeus direbut hiji méja itungan vektor angled ieu dipaké pikeun ngabentuk wangun geometri hususfitur reflective nu ngawujud jadi dadasar tina arah gaze.

Gumantung kana software panon patterning garapan, itungan arah gazengamungkinkeun pikeun sagala rupa algoritma gambar-processing ogé modél 3D panondina hubungan titik gaze. Dina istilah rada basajan, rékaman proséspanon gerakan pola, assesses prinsip pola mata dasar, museurkeun kana titiktina gaze parameter, sarta ngabentuk hiji kompilasi data nu lamun dianalisis mérépamaké tungtung data interpretive husus tur hasilna. Hasilna bisa ngukurnanaon ngabentuk bentang perhatian hiji worker urang, mun fiksasi dina obyek husus. kangajelaskeun salajengna, conto prosés nyaéta saperti kieu:

  • The panon Tracker panalungtik wishes pikeun ngaidentipikasi gambar husus dina komputer(E.g., hiji produk marketable). Aya gambar idéntik produk dinalayar komputer kalawan variasi béda (warna, ukuranana, jeung sajabana) Panalungtik Thewishes pikeun ngaidentipikasi nu sahiji gambar anu pamaké komputer museurkeun kana (anu dipéngkolan bakal tiasa nangtukeun mana gambar produk mangrupa aesthetically pleasingka pamaké). Prosés Sistim Tracker panon ngawengku sistem ngarekam,projector tur runtuyan algoritma kompléks. Dina awalna, projector nu nyiptakeunhiji lampu gambar infra red tina panon. Salajengna, sistem rekaman kaméra nyokotsababaraha gambar luhur-pigura-laju patterning panon pamaké urang (e.g., anu sahijigambar dina layar pamaké fokus).
  • The algoritma processing Imaging (husus, software tracking panon hususka tracking gambar) ngaidentipikasi rinci husus panon pamaké sarta reflectivepola. Anu pamungkas, dumasar kana Imaging dikumpulkeun rinci software nuEtang panon 'positioning na gaze titik. data ieu lajeng diinterpretasisakumaha nu tina gambar dina layar komputer pamaké geus fokus maranéhnaperhatian dina (sahingga panalungtik bisa nangtukeun mana ti produk marketablegrup tungtung pamaké husus geus fokus kana).
  • Salaku widang téhnologi tracking panon expands ka sagala rupa wewengkon, patarosan anjogsakumaha kana efektivitas na ogé masalah dina tahap ngumpulkeun data akurat. dina sapertospatalina jeung masalah anu naha blinking mangaruhan hasil tracking panon..Salaku blinking hiji urangpanon mangrupa aksi involuntary, éta umumna henteu bisa dikontrol. kalawan Wasalammun tracking panon, blinking mucunghul pikeun meungpeuk nu kongkolak panon jeung cornea nalika kongkolak panon nunutup. Salaku cerminan cornea data perlu di panon kompilasi data tracking,salila analisis hasil ahir nu titik data leungit nu dilebetkeun kuboh ékstraksi manual atawa ékstraksi otomatis ku software tracking panon.Sanajan ékstraksi data bisa jadi 100% ieu cukup nutup ngagambar conclusions data akurat.

Leungit sual sejen timbul salaku mun naha gerak sirah mangaruhan tracking panonHasilna? gerak sirah salila hiji sési tracking panon hiji faktor anutiasa skew hasil sakumaha eta bisa boga dampak definitif dina akurasi gazedata. Dina ngarengsekeun masalah pindahna sirah, sababaraha sensor optik sartakaméra gathering data anu centrally ayana dina rentang pamaké ngeunaanvisi guna nyieun tipe "ngolah data stereo" nu naekkisaran horizontal visi. Sakali deui, loba keneh blinking, panonsoftware nyukcruk bakal ngahasilkeun schema nu bakal tumut kana tinimbanganvestibulo-ocular (sirah) gerak tur saluyukeun data interpretasi final sasuai.Naon teu bisa disaluyukeun dina hasil ahir nyaéta lamun pamaké panon Trackerkabukti sirah maranéhna pikeun sisi, institutes gerakan sirah saum sareng gancang atawanyaeta kaluar tina rentang ti sensor optik sarta kaméra.

Nalika nyawalakeun téhnologi Tracker panon hiji sual nu salawasna siganatimbul nyaéta katepatan na precision pakakas tracking panon (optiksensor, kaméra, jeung sajabana) ogé data interpretasi (software) analisis.menggah ieu geus kajawab ku sagala rupa pausahaan tracking panonanu geus dimekarkeun standar ukur pikeun mastikeun akurasi pangalusnamungkin. The Monocular akurasi baku singularly tés unggal panon dimesen ka ascertain katepatan kinerja panon individu. sabaliknamun tés akurasi Binocular nu sakaligus tés duanana panon (mindengdianggap rasio norma).

The Future of nyukcruk Panon

Pedaran motif akurasi dianggap kaayaan nguji idéal anu dipakésalaku dasar pikeun ngukur sagala hasil akurasi lianna. Akurasi dina ekstrimgaze sudut tés éta sudut gaze mangaruhan nu ngarupakeun komponén utamatracking panon. Varying akurasi katerangan mangrupakeun uji nu utilizes opatkriteria katerangan kaasup foreground na inversion tukang(Gangguan). Varying sirah Posisi akurasi nu nyokot kana akungerakan sirah mangsa proses tracking panon. Unggal individu ieustandar test ditéang jeung calibration parabot anu dilakukeundina raraga miara hasil tracking panon paling akurat.

Aya kénéh jalma kritik anu gaduh masalah yen tracking panon ieu ngana téhnologi novelty. The kritik geus diangkat takwa nu téhnologi nu tiasajadi misused jeung / atawa hasil nguji misinterpreted. Salaku téhnologi nugeus jadi beuki loba canggih tur hasilna leuwih dihartikeun, anukritik sigana janten sababaraha tur tebih diantara. téhnologi tracking panon geusdipaké pikeun ngadeteksi tatu otak na concussions, dina pangajaran pikeun maranéhanana kalayanmaca disabilities na di paling unggal widang imaginable.

kahareup téhnologi tracking panon nembongan jadi geus di dieu..sélulartéhnologi tracking panon telepon geus dimimitian. Samsung Corporationgeus ngawanohkeun garis ponsel anu bakal ngareureuhkeun hiji video hareup-nyanghareuplamun pamaké Sigana jauh. Samsung jeung pausahaan handphone séjén anungawanohkeun biometric telepon pangakuan iris nu bakal muka konci kanapamaké gazing kana layar ponsel.

industri otomotif geus ngembang panonnyukcruk sistem ngawaskeun perhatian nu bisa ngadeteksi lamun supir téh meunang drowsysahingga ngaminimalkeun kacilakaan. Sasuai, mobil kahareup bisa jadi dilengkepan panonpola Alat mantau nu bisa nyieun pangaluyuan dina pola nyetir ku nemposupir jeung lingkungan sabudeureun (Hujan-soaked jalan aspal, kaayaan salju, jeung sajabana).téhnologi tracking panon geus diwanohkeun kana dunya kanyataanana kaulinan maya.Sistem VR make téhnologi ieu ngahirupkeun objék ku gerakan tina panon.Dina widang médis, anu strides dikembangkeun pikeun panon-tracking bakal ngidinan pikeunngadetéksi tanda awal stroke atawa seizures.

aya loba tantangan anu nangtung di jalan téhnologi mata-nyukcruksakumaha eta ngalir kana mainstream sapopoé hirup. pangakuan tracking panonsoftware kénéh geus beda sorangan tina panon basajangerakan (selingan vs hajat). pertimbangan sejenna bisa kajawabngawengku varian visi, galur panon na instansi selingan. salaku panonnyukcruk parabot ngawaskeun utilizes Mun mindeng teuing beam infra red kapanon, aya teu aya studi nu ngayakinkeun cukup dina épék ngarusak tina Mun mindeng teuing berkepanjangan atanapi repetitive.

Contona, urang di Semalt Layanan Digital nu gawe raket jeungéta CoolTool parusahaan panalungtikan pasar, éta nyadiakeun panon lengkeptéhnologi nyukcruk sapanjang kalawan téhnik tracking kabiasaan customer séjénpikeun ieu panalungtikan pamasaran kompléks. Kanyataanna, parusahaan ieu boga hijikalungguhan generasi alus teuing jeung paménta tinggi sakitu legana alatan minatti panongton pikeun téhnologi nu. Memang tracking panon ngidinan Anjeunmariksa réaksi husus kana aspék pamasaran anjeun,nu beda jeung survey konsumen tradisional. Ieu ngabalukarkeunpopularitas agung téhnologi tracking panon dina widang pamasaranjeung trend ieu tumuwuh.

Dina kacindekan, téhnologi tracking panonnyaeta di dieu pikeun cicing. téhnologi nu keur dilebetkeun kana kahirupan sapopoé urang sangkan ditampa nasigana nyebar. Pas kamajuan sarta perbaikan anu nyokot tempat, tracking panonbakal neruskeun Nyiar tina migunakeun téhnologi pikeun automation alat lumrah turbeungeut deviances médis jeung / atawa psikologi (jeung nu aya ngan awal) Thekahareup téhnologi tracking panon teu dugi ka imajinasi panalungtik individu urang,aplikasi praktis na dina kahirupan urang nyaeta euweuh watesna.

November 27, 2017